dilluns, 15 de març del 2010

Com no podia ser d'altra manera...

El govern valencià s'autoencarrega un estudi per avalar la declaració de les curses de braus com a Bé d'Interès Cultural
L'ens que ha d'emetre l'informe està integrat per càrrecs polítics i funcionaris de la GeneralitatLa Generalitat valenciana ha encarregat a la "Comisión de Festejos Taurinos Tradicionales de la Comunitat", un ens amb competències per assessorar l'executiu en matèria d'espectacles i festes amb braus, un estudi que avali la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) per a les curses de braus, tal i com va anunciar el govern valencià la setmana passada. L'òrgan, que depèn de la mateixa Generalitat i està integrat gairebé totalment per càrrecs del govern valencià, es va reunir ahir a Vilafamés (la Plana Alta), on va emetre el dictamen que dóna suport a la declaració de BIC per a les curses. Segons el conseller de Governació, Serafín Castellano, a l'informe final hi constarà la "tradició popular" de totes les modalitats de festes amb braus "des del punt de vista cultural", així com pel que fa al seu significat i l'impacte econòmic que comporten.

De fet la Comissió inicialment es va concebre per a informar i assessorar sobre els "bous al carrer" i no pas sobre les curses de braus. Fou creada als inicis de 2007 i com ja hem dit està formada bàsicament per càrrecs polítics i funcionaris del mateix govern valencià.
Font: Racó Català